Zonneboiler Aldtsjerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Aldtsjerk? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze tool doorzoek je uitgebreide informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Aldtsjerk.

zonneboiler systeem installeren in 9064

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een alledaags huishouden in Tytsjerksteradiel stookt 1560 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9064
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Aldtsjerk vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Aldtsjerk! Aan de hand van deze website tref je eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tytsjerksteradiel. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over professionele installateurs in je omgeving. Verderop ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Aldtsjerk. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook plaatsen ze ook een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Aldtsjerk komen gemiddeld uit tussen €2850 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna tref je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €140 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.750 – €3.000€80
200 liter2€3.150 – €3.925€145
300 liter3€4.525 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-aldtsjerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten wij ook naar wie de informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze statistieken kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Aldtsjerk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd twee jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle systemen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot €1050. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aldtsjerk

 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 2,37), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSH), vermogen 981 [KW], €667 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp16c 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Tytsjerksteradiel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.tytsjerksteradiel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Aldtsjerk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Aldtsjerk!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!