Zonneboiler Koarnjum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Koarnjum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze pagina vind jij waardevolle gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Koarnjum.

zonneboiler systeem installeren in 9056

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9056
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Koarnjum vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Koarnjum! Via onze website bekijk je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of benader Qbis.nl waar je een database treft met goede installateurs uit jullie streek. Hierna ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor het warme water en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Koarnjum. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet je rekening houden met het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De recente kosten zonneboiler Koarnjum schommelen tussen de €2650 en €4150, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Hierna lees je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een variatie aan gevallen de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €75 per jaar (gasprijzen november 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€40
100 liter2€2.950 – €3.075€100
200 liter2€3.250 – €3.900€140
300 liter3€4.500 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-koarnjum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt snel een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Koarnjum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Koarnjum

 • Dijkman Energy Systems (DES 248), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 250 PAWT), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc23 2cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Leeuwarden soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Koarnjum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Koarnjum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!