Zonneboiler Minnertsga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Minnertsga? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze website bekijk jij samengestelde adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Minnertsga.

zonneboiler systeem installeren in 9047

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een alledaags huishouden in Waadhoeke gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9047
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Minnertsga vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Minnertsga! Via deze website vind je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Minnertsga. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Minnertsga liggen tussen de €2850 en €3750, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje lees jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor enkele gevallen de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €105 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€55
100 liter2€2.800 – €3.175€100
200 liter2€3.150 – €3.900€115
300 liter3€4.475 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-minnertsga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Minnertsga (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is 2 jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Minnertsga

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSV), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Waadhoeke een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.waadhoeke.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Minnertsga aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Minnertsga!

 • Een warmtepomp: genereert energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!