Zonneboiler Bitgummole

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Bitgummole? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze tool vind je accurate info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bitgummole.

zonneboiler systeem installeren in 9045

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9045
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Bitgummole vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Bitgummole! Dankzij deze pagina tref je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of probeer Qbis.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bitgummole. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens hebben we nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Bitgummole vinden we terug ergens tussen de €2875 en €3650, met montage. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder check je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.750 – €3.150€100
200 liter2€3.125 – €4.000€140
300 liter3€4.450 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-bitgummole

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Via het energieverbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bitgummole (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bitgummole

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2041 [KW], €1388 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSV), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc16 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.waadhoeke.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bitgummole aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bitgummole!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!