Zonneboiler Slappeterp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Slappeterp? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product kent 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze website bekijk jij uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Slappeterp.

zonneboiler systeem installeren in 9037

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9037
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Slappeterp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Slappeterp! Via onze vergelijker bekijk je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waadhoeke. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met erkende installateurs uit de buurt. Hieronder bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Slappeterp. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Slappeterp vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3100, met montage. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €140 per jaar (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€65
100 liter2€2.825 – €3.100€85
200 liter2€3.100 – €3.875€115
300 liter3€4.500 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-slappeterp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Slappeterp (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1075. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Slappeterp

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1321 [KW], €898 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 PAWT), vermogen 2270 [KW], €1544 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3159 [KW], €2148 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Waadhoeke een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.waadhoeke.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Slappeterp aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Slappeterp!

 • Een warmtepomp: genereert energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!