Zonneboiler Dronryp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Dronryp? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze vergelijker bekijk je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Dronryp.

zonneboiler systeem installeren in 9035

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9035
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Dronryp vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Dronryp! Middels deze pagina bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand lees je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Dronryp. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder hebben we nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Dronryp zitten gemiddeld tussen €2675 en €3000, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor een aantal omstandigheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€45
100 liter2€2.800 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-dronryp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Dronryp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1100. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dronryp

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D+ VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1450 [KW], €986 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 250 PAWT), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc 30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Waadhoeke wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Dronryp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Dronryp!

 • Een warmtepomp: wint energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!