Zonneboiler Marsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Marsum? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze pagina vind je bruikbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Marsum.

zonneboiler systeem installeren in 9034

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9034
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Marsum vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Marsum! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Waadhoeke. Of klik door naar de website Qbis.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand lees jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Het product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Marsum. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Marsum fluctueren tussen de €2750 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna check je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor een variatie aan scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €100 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.050€95
200 liter2€3.100 – €3.850€130
300 liter3€4.450 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-marsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze informatie kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Marsum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Marsum

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1875 [KW], €1275 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 PAWT), vermogen 1357 [KW], €923 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 315 [KW], €2142 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Waadhoeke mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Marsum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Marsum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!