Zonneboiler Deinum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Deinum? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze website tref je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Deinum.

zonneboiler systeem installeren in 9033

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9033
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Deinum vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Deinum! Aan de hand van onze website vind je zonder problemen een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder bekijk je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Deinum. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Deinum zitten gemiddeld tussen €2425 en €3550, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt bekijk jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna lees je voor velerlei situatiesde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€65
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.300 – €3.825€120
300 liter3€4.600 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-deinum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten wij ook naar wie de informatie verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de omvang en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Deinum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €525 tot €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Deinum

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 PAWT), vermogen 1029 [KW], €700 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3043 [KW], €2069 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Waadhoeke een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Deinum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Deinum!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!