Zonneboiler Bears

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Bears? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze website check je omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bears.

zonneboiler systeem installeren in 9025

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een doorsnee huishouden in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €60 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9025
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Bears vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Bears! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een erkende installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of probeer kvinl.nl voor een schema met erkende installateurs uit jullie streek. Verderop check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Met name een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bears. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Bears zitten gemiddeld tussen €2675 en €4500, met monteren & installeren. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor meerdere situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.800 – €3.125€100
200 liter2€3.300 – €4.000€140
300 liter3€4.525 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-bears

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Bears (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bears

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1894 [KW], €1288 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSH), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 30 bs 400 a label), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Leeuwarden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.leeuwarden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bears aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Bears!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!