Zonneboiler Weidum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Weidum? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl lees jij samengestelde aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Weidum.

zonneboiler systeem installeren in 9024

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9024
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Weidum vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Weidum! Dankzij onze vergelijker check je simpel en snel een professionele installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Leeuwarden. Of benader de website kvinl.nl voor een database met eerlijke installateurs in je omgeving. Bijgaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Weidum. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In december 2023 zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Weidum schommelen tussen de €2950 en €4400, met monteren & installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €160 per jaar (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€60
100 liter2€2.850 – €3.050€100
200 liter2€3.200 – €3.850€135
300 liter3€4.400 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-weidum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de specificaties verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Weidum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Weidum

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1220 [KW], €830 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSH), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 bs 400 a label), vermogen 2687 [KW], €1827 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Leeuwarden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.leeuwarden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Weidum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Weidum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!