Zonneboiler Easterwierrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Easterwierrum? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker doorzoek je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Easterwierrum.

zonneboiler systeem installeren in 9021

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9021
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Easterwierrum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Easterwierrum! Aan de hand van deze pagina bekijk je gemakkelijk een professionele installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Easterwierrum. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Easterwierrum fluctueren tussen de €2675 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.200€105
200 liter2€3.150 – €3.950€135
300 liter3€4.450 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-easterwierrum

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Easterwierrum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd jaren geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Easterwierrum

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro24), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-HBB500L), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 200 a label), vermogen 1325 [KW], €901 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Easterwierrum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Easterwierrum!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!