Zonneboiler Raerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Raerd? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze tool tref je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Raerd.

zonneboiler systeem installeren in 9012

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9012
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Raerd vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Raerd! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je simpel en snel een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Raerd. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Raerd komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4350, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor meerdere voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €100 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€55
100 liter2€2.900 – €3.175€100
200 liter2€3.125 – €3.875€130
300 liter3€4.425 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-raerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de info verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze statistieken kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld aantal kamers en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Raerd (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot wel €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Raerd

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-200L), vermogen 2776 [KW], €1888 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 200 a label), vermogen 1716 [KW], €1167 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Raerd aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Raerd!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!