Zonneboiler Reduzum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Reduzum? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Middels zonneboilerrevolutie.nl lees je veelzijdige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Reduzum.

zonneboiler systeem installeren in 9008

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden gebruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9008
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Reduzum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Reduzum! Aan de hand van onze vergelijker tref je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf tref je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Reduzum. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De huidige kosten zonneboiler Reduzum variëren tussen €2550 en €3800, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop lees jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een paar omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (gasprijzen februari 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€70
100 liter2€2.950 – €3.150€105
200 liter2€3.300 – €3.975€120
300 liter3€4.475 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-reduzum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze info kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Reduzum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €625 tot €1200. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Reduzum

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww3xPro18), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 1-150L), vermogen 1063 [KW], €723 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs300 a label), vermogen 1733 [KW], €1178 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Leeuwarden mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.leeuwarden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Reduzum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Reduzum!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!