Zonneboiler Eagum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Eagum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product komt tot stand door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze tool ontdek jij uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eagum.

zonneboiler systeem installeren in 9006

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een alledaags huishouden in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9006
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Eagum vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Eagum! Door gebruik te maken van deze pagina tref je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Verderop achterhaal jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Eagum. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast hebben we nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eagum vinden we terug ergens tussen de €2575 en €4400, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor een variatie aan voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €130 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€60
100 liter2€2.875 – €3.150€100
200 liter2€3.225 – €3.800€140
300 liter3€4.525 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-eagum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Eagum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €650 tot wel €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eagum

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww3xPro18), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 24-250), vermogen 1347 [KW], €916 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 BS 160 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Leeuwarden soms een extra tegemoetkoming. Check www.leeuwarden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Eagum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eagum!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!