Zonneboiler Warstiens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Warstiens? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze vergelijker vind jij handige raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Warstiens.

zonneboiler systeem installeren in 9004

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een doorsnee gezin in Leeuwarden verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9004
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Warstiens vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Warstiens! Met behulp van onze tool tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Leeuwarden. Of check de website Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit de buurt. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Vanwege beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Warstiens. Dit systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Warstiens schommelen tussen de €2825 en €4000, met montage. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op onze website tref jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor diverse situatiesde totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €110 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.000€95
200 liter2€3.175 – €3.800€120
300 liter3€4.600 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-warstiens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie de info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Warstiens (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Warstiens

 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro18), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • Eco2All (Eco2All 3xK88/2002Comfort/Eco-PSL 1000), vermogen 2680 [KW], €1822 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs 200 a label), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie hanteert de gemeente Leeuwarden soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.leeuwarden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Warstiens aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Warstiens!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!