Zonneboiler Oosterend

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oosterend? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze pagina lees jij praktische adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Oosterend.

zonneboiler systeem installeren in 8897

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Terschelling stookt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8897
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Oosterend vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Oosterend! Aan de hand van deze pagina vind je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Terschelling. Of probeer kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oosterend. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Oosterend liggen tussen de €2700 en €3600, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor verscheide gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €140 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€60
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.425 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-oosterend

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze data kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oosterend (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd jaren geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oosterend

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro18), vermogen 3232 [KW], €2198 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 160 a label), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verschaft de gemeente Terschelling een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.terschelling.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oosterend aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oosterend!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!