Zonneboiler Terschelling

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Terschelling? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze vergelijker lees jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Terschelling.

zonneboiler systeem installeren in 8881

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een standaard woning in Terschelling verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Terschelling vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Terschelling! Door middel van onze website check je gemakkelijk een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Terschelling. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs in de regio. In de volgende paragraaf vind je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met recensies en relevante keurmerken. Onder andere VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Terschelling. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Terschelling schommelen tussen de €2525 en €3550, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €55 op jaarbasis (gasprijs april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.875 – €3.075€100
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.525 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-terschelling

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Terschelling (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €825 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Terschelling

 • HRsolar (HRS200(L)/3,2), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-24), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Terschelling een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.terschelling.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Terschelling aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Terschelling!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente