Zonneboiler Kaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Kaard? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via onze website bekijk je uitgebreide info over een zonneboiler kopen in Kaard.

zonneboiler systeem installeren in 8883

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een standaard woning in Terschelling gebruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8883
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Kaard vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Kaard! Via onze tool vind je simpel en snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Terschelling. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over goede installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box lees je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kaard. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Kaard liggen tussen de €2650 en €3550, met montage. Dit product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende gevallen de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €85 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.525€45
100 liter2€2.875 – €3.050€100
200 liter2€3.275 – €3.875€130
300 liter3€4.500 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-kaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kaard

 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro24), vermogen 193 [KW], €1312 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C2_19_49_650), vermogen 3461 [KW], €2353 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Terschelling een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.terschelling.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Kaard aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kaard!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!