Zonneboiler Wijnaldum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Wijnaldum? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze vergelijker tref jij toepasbare info over een zonneboiler kopen in Wijnaldum.

zonneboiler systeem installeren in 8857

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een doorsnee gezin in Harlingen gebruikt 1290 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8857
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een zonneboiler installateur in Wijnaldum vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Wijnaldum! D.m.v. onze vergelijker check je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Harlingen. Of klik door naar de website kvinl.nl voor informatie over competente installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product draagt zorg voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wijnaldum. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In december 2023 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Wijnaldum komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3500, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een paar mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €160 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€55
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.250 – €3.825€110
300 liter3€4.575 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-wijnaldum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wijnaldum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijnaldum

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-7,5m2), vermogen 2932 [KW], €2144 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3535 [KW], €2404 subsidie.
 • Ritter Paradigma (AQ C19_33_200), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Harlingen mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.harlingen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wijnaldum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Wijnaldum!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!