Zonneboiler Firdgum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Firdgum? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij handige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Firdgum.

zonneboiler systeem installeren in 8852

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een alledaags gezin in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8852
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Firdgum vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Firdgum! Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Waadhoeke. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Firdgum. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In december 2023 zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Firdgum schommelen tussen de €2700 en €4500, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €110 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€70
100 liter2€2.750 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.925€115
300 liter3€4.525 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-firdgum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Firdgum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot €1075. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Firdgum

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1610 [KW], €1245 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (SET 100 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3874 [KW], €2634 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Waadhoeke wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.waadhoeke.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Firdgum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Firdgum!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!