Zonneboiler Tzummarum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Tzummarum? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze tool vind jij praktische gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Tzummarum.

zonneboiler systeem installeren in 8851

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8851
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Tzummarum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Tzummarum! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waadhoeke. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs uit jullie streek. Onderstaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Tzummarum. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Tzummarum fluctueren tussen de €2800 en €4000, met installatie inclusief. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor enkele gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €135 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.750 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €3.975€130
300 liter3€4.525 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-tzummarum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze informatie kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Tzummarum (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle producten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €650 tot wel €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tzummarum

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-10m2), vermogen 3347 [KW], €2426 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3318 [KW], €2256 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB800L), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Waadhoeke soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.waadhoeke.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Tzummarum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Tzummarum!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!