Zonneboiler Waaksens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Waaksens? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker lees jij accurate raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Waaksens.

zonneboiler systeem installeren in 8845

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8845
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Waaksens vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Waaksens! Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of check Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Waaksens. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Waaksens vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna tref je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor verschillende voorbeelden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.700€50
100 liter2€2.950 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.950€115
300 liter3€4.400 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-waaksens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Waaksens (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle modellen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waaksens

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-7,5m2), vermogen 3125 [KW], €2275 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-HBB1000L), vermogen 3545 [KW], €2411 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Waaksens aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Waaksens!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!