Zonneboiler Hinnaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Hinnaard? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze vergelijker tref jij uitgebreide aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Hinnaard.

zonneboiler systeem installeren in 8844

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8844
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hinnaard vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Hinnaard! Via onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar de website kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installateurs in je omgeving. In onderstaande box check je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product zorgt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hinnaard. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Hinnaard schommelen tussen de €2925 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor velerlei voorbeelden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €175 per jaar (energieprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.950 – €3.075€105
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-hinnaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Hinnaard (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hinnaard

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 3055 [KW], €2227 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO1000L), vermogen 3526 [KW], €2398 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hinnaard aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hinnaard!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!