Zonneboiler Baard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Baard? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels de zonneboiler-vergelijker tref jij praktische info aangaande een zonneboiler kopen in Baard.

zonneboiler systeem installeren in 8834

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Leeuwarden stookt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8834
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een zonneboiler installateur in Baard vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Baard! Dankzij onze vergelijker tref je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leeuwarden. Of probeer de website Qbis.nl voor een schema met professionele installateurs in de regio. Verderop ontdek je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Baard. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In maart 2024 zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De kosten zonneboiler Baard schommelen tussen de €2825 en €4050, met installatie. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website ontdek jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor enkele voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €95 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.775 – €3.075€80
200 liter2€3.275 – €3.800€145
300 liter3€4.425 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-baard

Plekken in de regio:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Baard (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle modellen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Baard

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3262 [KW], €2218 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO400L), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Leeuwarden een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.leeuwarden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Baard aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Baard!

 • Warmtepomp: haalt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!