Zonneboiler Winsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Winsum? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind jij uitgebreide adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Winsum.

zonneboiler systeem installeren in 8831

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een gemiddelde woning in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8831
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Winsum vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Winsum! Geholpen door deze website vind je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder check jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Winsum. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De geschatte kosten zonneboiler Winsum fluctueren tussen de €2475 en €3300, met montage. Dit product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een aantal mogelijkheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €130 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.850 – €3.125€105
200 liter2€3.175 – €3.825€110
300 liter3€4.500 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-winsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Winsum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1650. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Winsum

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1636 [KW], €1112 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 337 [KW], €2292 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO300L), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Waadhoeke mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Winsum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Winsum!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!