Zonneboiler Kimswerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Kimswerd? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze website doorzoek je bruikbare details m.b.t. een zonneboiler kopen in Kimswerd.

zonneboiler systeem installeren in 8821

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8821
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kimswerd vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Kimswerd! Door gebruik te maken van deze website achterhaal je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de buurt. In onderstaande box achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kimswerd. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Kimswerd fluctueren tussen de €2825 en €3850, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €85 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.550€45
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.975€120
300 liter3€4.475 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-kimswerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Kimswerd (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €850 tot €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kimswerd

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3326 [KW], €2262 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO200L), vermogen 3179 [KW], €2162 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kimswerd aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kimswerd!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!