Zonneboiler Peins

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Peins? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze vergelijker check je omvangrijke toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Peins.

zonneboiler systeem installeren in 8812

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een alledaags gezin in Waadhoeke stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8812
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Peins vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Peins! Dankzij onze website vind je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Waadhoeke. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Peins. Dit systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook plaatsen ze ook een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De meest recente kosten zonneboiler Peins fluctueren tussen de €2525 en €3300, met installatie inclusief. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €60 per jaar (gasprijzen februari 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.650€70
100 liter2€2.925 – €3.050€95
200 liter2€3.100 – €3.925€120
300 liter3€4.500 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-peins

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Peins (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Peins

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-2,5m2), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Deyle.nl (A900/200 O2), vermogen 1343 [KW], €913 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 1-S150L), vermogen 1189 [KW], €809 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Waadhoeke een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.waadhoeke.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Peins aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Peins!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!