Zonneboiler Boer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Boer? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina tref jij accurate gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Boer.

zonneboiler systeem installeren in 8809

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8809
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Boer vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Boer! Geholpen door onze vergelijker tref je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Waadhoeke. Of probeer echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box lees jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Bovenal toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Boer. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Boer schommelen tussen de €2550 en €3650, met installatie. Dit duurzame product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €180 per jaar (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.000€90
200 liter2€3.150 – €3.975€110
300 liter3€4.525 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-boer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Boer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Boer

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-1,6m2), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (E-dak 10-HT300), vermogen 564 [KW], €384 subsidie.
 • Zonneboilerpro (ZBPR 500 ltr – 3x SHC 15), vermogen 3467 [KW], €2358 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Waadhoeke een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.waadhoeke.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Boer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Boer!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!