Zonneboiler Hitzum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hitzum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze website check jij accurate informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hitzum.

zonneboiler systeem installeren in 8805

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee gezin in Waadhoeke verbruikt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8805
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Hitzum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Hitzum! Met behulp van deze pagina tref je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Waadhoeke. Of check echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product regelt je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Hitzum. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Hitzum zitten gemiddeld tussen €2800 en €4250, inclusief installeren. De installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna lees je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €115 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.700€55
100 liter2€2.775 – €3.075€85
200 liter2€3.175 – €3.850€140
300 liter3€4.400 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-hitzum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de info verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte via een zonneboiler monteur in Hitzum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €950 tot wel €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hitzum

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-2,5m²), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L3 GBS115), vermogen 295 [KW], €201 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Waadhoeke wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.waadhoeke.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hitzum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hitzum!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!