Zonneboiler Nijhuizum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Nijhuizum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Nijhuizum.

zonneboiler systeem installeren in 8775

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8775
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Nijhuizum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Nijhuizum! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website kvinl.nl voor een database met geschikte installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf bekijk jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nijhuizum. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In december 2023 zijn er installaties met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Nijhuizum liggen tussen de €2725 en €4150, inclusief installeren. Deze installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor verscheide scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €70 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€40
100 liter2€2.800 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €4.000€115
300 liter3€4.475 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-nijhuizum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Door deze informatie kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Nijhuizum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nijhuizum

 • Solesta BV (Silverline 25V), vermogen 1255 [KW], €853 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 3xHP30 + 750L), vermogen 3121 [KW], €2122 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nijhuizum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nijhuizum!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!