Zonneboiler Breezanddijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Breezanddijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website lees jij handige informatie aangaande een zonneboiler kopen in Breezanddijk.

zonneboiler systeem installeren in 8766

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8766
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Breezanddijk vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Breezanddijk! Dankzij onze website vind je probleemloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs in de regio. Verderop bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). De installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Breezanddijk. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Breezanddijk vinden we terug ergens tussen de €2925 en €4350, met monteren & installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal scenario’sde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €115 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€55
100 liter2€2.950 – €3.150€105
200 liter2€3.275 – €3.900€115
300 liter3€4.575 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-breezanddijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Breezanddijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1550. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Breezanddijk

 • HRsolar (HRS300D/7,5A Combi), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/7,5), vermogen 2752 [KW], €1871 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO4,8), vermogen 1578 [KW], €1073 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Breezanddijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Breezanddijk!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!