Zonneboiler Ferwoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ferwoude? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze website tref je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ferwoude.

zonneboiler systeem installeren in 8761

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8761
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Ferwoude vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Ferwoude! Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs in de buurt. Bijgaand ontdek je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ferwoude. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Ferwoude schommelen tussen de €2800 en €3850, inclusief installeren. Het product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Hierna bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€45
100 liter2€2.875 – €3.150€95
200 liter2€3.300 – €3.825€145
300 liter3€4.600 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-ferwoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Ferwoude (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ferwoude

 • HRsolar (HRS200(L)/5,0), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/5,0), vermogen 1634 [KW], €1111 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-400), vermogen 331 [KW], €2251 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ferwoude aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ferwoude!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!