Zonneboiler Allingawier

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Allingawier? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website tref je omvangrijke adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Allingawier.

zonneboiler systeem installeren in 8758

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8758
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Allingawier vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Allingawier! Geholpen door onze vergelijker vind je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna tref jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal een rendabele oplossing voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Allingawier. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De meest recente kosten zonneboiler Allingawier variëren tussen €2725 en €3600, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor verscheide mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €105 per jaar (gasprijzen november 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.650€40
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.250 – €4.000€130
300 liter3€4.525 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-allingawier

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het helder naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Met behulp van deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Allingawier (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is twee jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €550 tot €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Allingawier

 • HRsolar (HRS120(L)/2,5), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/4,8), vermogen 1500 [KW], €1020 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 300D combi), vermogen 2214 [KW], €1506 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Allingawier aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Allingawier!

 • Warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!