Zonneboiler Gaast

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Gaast? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze website lees je praktische adviezen over een zonneboiler kopen in Gaast.

zonneboiler systeem installeren in 8757

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8757
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Gaast vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Gaast! D.m.v. deze pagina ontdek je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Hieronder lees jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Gaast. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook hebben we nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juli 2024 zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Gaast vinden we terug ergens tussen de €2950 en €4150, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op deze pagina ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor velerlei gevallen de kostprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €75 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.650€60
100 liter2€2.825 – €3.025€95
200 liter2€3.250 – €3.950€130
300 liter3€4.575 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-gaast

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gaast (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot €1025. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gaast

 • HRsolar (HRS120/2,5), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/3,2), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 200D combi), vermogen 2145 [KW], €1459 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie geeft de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Gaast aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gaast!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!