Zonneboiler Idsegahuizum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Idsegahuizum? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je uitgebreide gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Idsegahuizum.

zonneboiler systeem installeren in 8755

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8755
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Idsegahuizum vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Idsegahuizum! Aan de hand van onze vergelijker vind je moeiteloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Idsegahuizum. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Idsegahuizum zitten gemiddeld tussen €2575 en €3500, met installatie inclusief. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €165 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.875 – €3.000€75
200 liter2€3.175 – €3.975€110
300 liter3€4.575 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-idsegahuizum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Idsegahuizum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €950 tot wel €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Idsegahuizum

 • HRsolar (HRS200(L)/4,8), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24 + TS-S 200), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200D combi), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Idsegahuizum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Idsegahuizum!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!