Zonneboiler Cornwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Cornwerd? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze vergelijker lees je toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Cornwerd.

zonneboiler systeem installeren in 8753

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8753
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Cornwerd vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Cornwerd! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hierna achterhaal jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Cornwerd. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Cornwerd variëren tussen €2800 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website check jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor enkele situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €90 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.250 – €4.000€110
300 liter3€4.475 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-cornwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Cornwerd (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Cornwerd

 • HRsolar (Hrs200D/5,0 combi), vermogen 1779 [KW], €1210 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-1 400), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • Zizon (4x VLP-Blue + 1x ZO500), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Cornwerd aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Cornwerd!

 • Een warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!