Zonneboiler Zurich

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zurich? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze tool vind jij veelzijdige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Zurich.

zonneboiler systeem installeren in 8751

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Zurich vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Zurich! D.m.v. onze tool ontdek je moeiteloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zurich. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Zurich schommelen tussen de €2400 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor verscheide scenario’sde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €85 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€45
100 liter2€2.950 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.500 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-zurich

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Zurich (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1300. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zurich

 • HRsolar (HRS200/3,2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 202), vermogen 1256 [KW], €854 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro+ 300), vermogen 1521 [KW], €1034 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Zurich aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zurich!

 • Warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!