Zonneboiler Longerhouw

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Longerhouw? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website bekijk jij accurate details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Longerhouw.

zonneboiler systeem installeren in 8745

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8745
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Longerhouw vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Longerhouw! Door middel van deze website bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de regio. Verderop bekijk je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Longerhouw. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Longerhouw komen gemiddeld uit tussen €2975 en €4000, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor een paar mogelijkheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €160 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€55
100 liter2€2.800 – €3.075€75
200 liter2€3.150 – €3.875€110
300 liter3€4.475 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-longerhouw

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Via het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Longerhouw (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Longerhouw

 • Greenhill (Systeem B4-T), vermogen 2708 [KW], €1841 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 1000/60), vermogen 2939 [KW], €1999 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 200), vermogen 1028 [KW], €699 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Longerhouw aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Longerhouw!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!