Zonneboiler Schettens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Schettens? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze tool check je uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Schettens.

zonneboiler systeem installeren in 8744

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8744
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Schettens vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Schettens! Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name interessant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Schettens. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Schettens vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4450, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website tref jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor enkele situatiesde totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€55
100 liter2€2.900 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €3.875€140
300 liter3€4.425 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-schettens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het helder naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je ontvangt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Schettens (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Schettens

 • Greenhill (Systeem A3-T), vermogen 858 [KW], €583 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 800/90), vermogen 3485 [KW], €2370 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 300), vermogen 904 [KW], €615 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schettens aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Schettens!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!