Zonneboiler Reahûs

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Reahûs? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina doorzoek je veelzijdige raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Reahûs.

zonneboiler systeem installeren in 8736

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8736
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Reahûs vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Reahûs! Aan de hand van onze tool achterhaal je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs in de buurt. In onderstaande box achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Reahûs. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder is er nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Reahûs variëren tussen €2800 en €3950, met monteren & installeren. Het product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop lees jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor diverse omstandigheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€45
100 liter2€2.900 – €3.150€80
200 liter2€3.175 – €3.825€140
300 liter3€4.575 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-reahus

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Reahûs (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €725 tot €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Reahûs

 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-TW-24HP-15M), vermogen 1330 [KW], €904 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B300LTR A), vermogen 1185 [KW], €806 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 300 LE-2), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Reahûs aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Reahûs!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!