Zonneboiler Wommels

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Wommels? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van deze pagina check jij veelzijdige informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wommels.

zonneboiler systeem installeren in 8731

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8731
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Wommels vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Wommels! D.m.v. deze pagina check je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of ga naar kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. dalende prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wommels. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Wommels liggen tussen de €2850 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna ontdek jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor een paar situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €175 per jaar (energieprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.050€90
200 liter2€3.100 – €3.925€115
300 liter3€4.525 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-wommels

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Wommels (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent verder verruimd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot €1075. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wommels

 • HONE (HONE premium 250L 6-SP501), vermogen 3126 [KW], €2126 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-2 + S200), vermogen 1408 [KW], €957 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BST), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wommels aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wommels!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!