Zonneboiler Hindeloopen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hindeloopen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze pagina tref je bruikbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Hindeloopen.

zonneboiler systeem installeren in 8713

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8713
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hindeloopen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Hindeloopen! Geholpen door onze vergelijker check je zonder problemen een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar de website kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Hierna ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hindeloopen. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De huidige kosten zonneboiler Hindeloopen variëren tussen €2750 en €3900, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende mogelijkheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €180 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€55
100 liter2€2.925 – €3.025€95
200 liter2€3.250 – €3.875€135
300 liter3€4.550 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-hindeloopen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Door deze info kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Hindeloopen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1475. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hindeloopen

 • Viessmann (VSK 200F), vermogen 1235 [KW], €840 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S200), vermogen 1171 [KW], €796 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 LE-2), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hindeloopen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hindeloopen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!