Zonneboiler Sibrandabuorren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Sibrandabuorren? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze tool ontdek jij uitgebreide toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Sibrandabuorren.

zonneboiler systeem installeren in 8647

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8647
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Sibrandabuorren vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Sibrandabuorren! D.m.v. deze pagina ontdek je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hieronder ontdek jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Zeker aantrekkelijk voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sibrandabuorren. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Sibrandabuorren variëren tussen €2475 en €4400, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Als je iets verders scrollt check jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere omstandigheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €180 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.850 – €3.125€95
200 liter2€3.225 – €3.850€140
300 liter3€4.525 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-sibrandabuorren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Sibrandabuorren (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1150. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sibrandabuorren

 • Remeha (220 SHL Calora Tower 3C), vermogen 3744 [KW], €2546 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + S500), vermogen 242 [KW], €1646 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BST), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sibrandabuorren aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Sibrandabuorren!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!