Zonneboiler Rien

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Rien? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website doorzoek je samengestelde raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Rien.

zonneboiler systeem installeren in 8641

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8641
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Rien vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Rien! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit product behelst een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Rien. Dit systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Rien liggen tussen de €2625 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere omstandigheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€40
100 liter2€2.800 – €3.200€75
200 liter2€3.225 – €3.950€115
300 liter3€4.425 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-rien

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Relevant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Rien (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot wel €1200. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rien

 • Remeha (RemaSOL 200SE-2S 2C), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + KER500), vermogen 2435 [KW], €1656 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 800 LE-2), vermogen 3704 [KW], €2519 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Rien aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Rien!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!