Zonneboiler Boazum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Boazum? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website ontdek je praktische details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Boazum.

zonneboiler systeem installeren in 8635

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8635
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Boazum vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Boazum! Aan de hand van onze tool vind je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Boazum. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Boazum vinden we terug ergens tussen de €2625 en €3900, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op deze pagina tref je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor velerlei voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €125 per jaar (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.850 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.800€140
300 liter3€4.575 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-boazum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Boazum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €400 tot wel €1025. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boazum

 • HONE (HONE plus 150L 2-SP501), vermogen 1163 [KW], €791 subsidie.
 • Wolf (BSP SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 200 LE-2), vermogen 1356 [KW], €922 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Boazum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Boazum!

 • Een warmtepomp: haalt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!