Zonneboiler Goënga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Goënga? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker doorzoek je toepasbare info die helpen bij een zonneboiler kopen in Goënga.

zonneboiler systeem installeren in 8628

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8628
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Goënga vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Goënga! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met erkende installateurs uit jullie streek. In onderstaande box achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Goënga. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er structuren met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Goënga fluctueren tussen de €2725 en €3150, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor meerdere mogelijkheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €140 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€50
100 liter2€2.800 – €3.100€95
200 liter2€3.100 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-goenga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Door deze info kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Goënga (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Goënga

 • HRsolar (Nero 6 / Inv 400), vermogen 2541 [KW], €1728 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 45 + HYG1K.400), vermogen 1847 [KW], €1256 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BST), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Goënga aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Goënga!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!