Zonneboiler Jutrijp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Jutrijp? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk jij bruikbare toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Jutrijp.

zonneboiler systeem installeren in 8623

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8623
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Jutrijp vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Jutrijp! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Verderop lees jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Jutrijp. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Jutrijp vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3100, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor meerdere gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €75 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.500€55
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.525 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-jutrijp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het duidelijk naar wie de info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je krijgt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Jutrijp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1025. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Jutrijp

 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3113 [KW], €2117 subsidie.
 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 242-S), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 800 CQP), vermogen 3017 [KW], €2052 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Jutrijp aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Jutrijp!

 • Warmtepomp: wint warmte middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!