Zonneboiler Westhem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Westhem? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze website tref je uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Westhem.

zonneboiler systeem installeren in 8616

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €120 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8616
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Westhem vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Westhem! Door gebruik te maken van deze pagina check je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Westhem. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Westhem fluctueren tussen de €2650 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op deze pagina lees jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een aantal mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €120 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.200€100
200 liter2€3.125 – €4.000€135
300 liter3€4.550 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-westhem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Westhem (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle producten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €500 tot €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westhem

 • TechniQ-Energy (200 liter voor tapwater met 1×24 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1581 [KW], €1075 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 19/50 + EXPRESSO 800), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 800 PAWT), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Westhem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Westhem!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!