Zonneboiler Sneek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Sneek? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website check jij samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sneek.

zonneboiler systeem installeren in 8601

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8601
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Sneek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Sneek! Met behulp van deze pagina achterhaal je zonder problemen een erkende installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in de regio. Onderstaand bekijk jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie regelt je watervoorziening en de centrale verwarming. Het product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sneek. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast hebben we nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Sneek schommelen tussen de €2500 en €3500, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna tref je voor velerlei mogelijkheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €145 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€70
100 liter2€2.775 – €3.150€105
200 liter2€3.225 – €3.825€140
300 liter3€4.450 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-sneek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Sneek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €625 tot €1675. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sneek

 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 757), vermogen 3047 [KW], €2072 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 BSV), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sneek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Sneek!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!