Zonneboiler Kolderwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Kolderwolde? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze website lees je bruikbare adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Kolderwolde.

zonneboiler systeem installeren in 8583

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8583
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Kolderwolde vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Kolderwolde! Via onze tool tref je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente De Fryske Marren. Of ga naar kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kolderwolde. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 kan men ook kiezen voor het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Kolderwolde vinden we terug ergens tussen de €2850 en €4150, met montage. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor verscheide omstandigheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €80 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€65
100 liter2€2.800 – €3.100€95
200 liter2€3.275 – €3.800€115
300 liter3€4.600 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-kolderwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze data kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kolderwolde (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Kolderwolde

 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L), vermogen 3256 [KW], €2214 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 957), vermogen 2796 [KW], €1901 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 PAWT), vermogen 3726 [KW], €2534 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente De Fryske Marren een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.defryskemarren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Kolderwolde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kolderwolde!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!